Yinyoga


Yinyoga

Denna yoga form är en blandning av yoga, kinesisk medicin och mindfulness.
Vi jobbar med de fem elementen enligt den kinesiska filosofin. Vatten, trä, eld, jord och metall. Våra inre organ tillhör de olika elemeten t.ex trä = lever/gallblåsa.

Eftersom jag är zonterapeut, så älskar jag den här yogan för att den balanserar, stärker upp alla våra akupunkturkanaler i respektive element.Detta är en yoga där du stannar i en position upp till 5 minuter med dina bästa vänner nämligen andningen, avslappningen och attityden. Vi använder oss av block, bolster, filtar m.m. för att hitta den optimala avslappningen i positionen. Vi använder pinnar och bollar för att stimulera våra triggerpunkter/akupunkturpunkter.Varje klass avslutas med en härlig avslappning. Instrument som koshibells eller klangskålar använder jag som en avslutande meditation efter avslappningen.

Varmt välkommen till en välgörande klass för både kropp och själ.

Unizonyoga är en yoga där vi jobbar med tankens kraft, zonterapi under fötterna och på kroppen, yinyoga och avslappning/meditation. Ett pass där kropp, själ och sinne vävs samman till en helhet. Du får lära dig mer om din fysiska kropps självläkande kraft tillsammans med positivt tänkande.

Healingyoga

Vi praktiserar yinyoga positioner och i några av dessa positioner använder vi varsin klangskål. Ibland lägger vi i en kristall i skålen för att förstärka upp temat som vi jobbar med. Yinyogan i sig är magisk och väldigt bra, men när vi stärker upp positionerna med vibrationer/ljud till kroppen blir det extra kraftfullt. Min erfarenhet är att när jag använder klangskålen i t ex positionen svanen kommer jag mycket djupare in i den. Fascian i kroppen tar tacksamt emot dessa härliga vibrationer samt att vattnet i kroppen balanseras upp.

Restorative yoga

Restorativ betyder återhämtning - återställa. Detta är en yoga som är meditativ och terapeutisk där vi slappnar av och skapar djup återhämtning kroppsligt, själsligt och mentalt. Vårt nervsystem, våra organ, lymfsystem, blodcirkulation, vårt immunförsvar, våra celler balanseras upp med denna yogaform. Vi ligger i positionerna från 7 minuter upp till 30 minuter. Vi använder mycket propps dvs bolster, filtar, sandsäckar, klossar, bälten, ögonpåsar allt för att skapa en djup avslappning.